Sayfalar

12 Ocak 2017 Perşembe

Çocukları Şiddete Hazırlayan Aileler


Bir bebeğin geleceği anne ve babaların vereceği eğitim ve ahlak üzerine şekillenir. Bebekler doğduğu andan itibaren temiz ve birtek yazı yazılmamış defterler gibidir. Karakter ve huy gelişimlerini ebeveynlerin yapacağı davranışlar belirler. Kız yada erkek çocuk fark etmez şiddete meyilli olması onun ilk yemek yemesinden oynadığı oyuncağa kadar bir çok konu ile ilişkilidir. Ben şuan oyuncak konusunu ele almak istiyorum.
   Öncelikle oyuncak seçimi cinsiyete göre seçilmedir. Kız çocuğuna erkek çocuğun oynadığı oyuncakları almak onu daha sert mizaclı ve daha hırçın yapar. Psikolojik gelişim bebek anne rahmine düştükten sonra gelişmeye başlar. Annenin dinlediği müzik, stresli bir ortam, aldığı besinler ve yemek yeme miktarı onun duygusal zekası ile psikolojisi gelişimini etkiler. Hafif müzik dinleyen bir annenin çocuğu daha mülayim ve daha sakin olur. Çok yemek yemek isteyen bir annenin çocuğu ilerde obez olması daha olasıdır. Seçeceğiniz oyuncak silah, bıçak gibi şiddet içeren oyuncak olursa çocuğunuz ilerde şiddet uygulayan bir insan olarak karşınıza  çıkar.
  Bazı oyuncaklara yerleştirilen butonlarla " beni döv ", " bana vur " gibi sesli uyarılar çocuğun kavgacı olarak sizin kontrolünüz dışında yetişmesini sağlar.
  Yapmanız gereken tek şey onu oyun hamuru gibi görüp iyi bir insan, iyilik yapmak için cana yakın bi insan olarak yetiştirmektir. Yemek yemediği zamanlarda zorla ağzına lokma sokmak olmamalı. Gülümseyen oyuncaklar ve cinsinin gerektirdiği oyuncakları almak tek tetcihiniz olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.