Sayfalar

3 Ocak 2017 Salı

Yargısız İnfaz

  Yargı uluslararası ve ilkel insanlar tarafından ilk defa kullanılan toplumsal düzeni korunması maksadıyla oluşturulmuş yazılı kurallardır. İlk çağlarda yazı bulunmadığı için sözlü olarak kabul görmüş ve grup liderlerinin iradesiyle işletilmistir. Hiçbir kimse bu kurallar bütününü bozamaz ve bozma girişimi grup liderinin alacağı kararla cezalandırılır. Sonunda ya gruptan atılır yada alacağı ceza ile işlediği suçu bir yapmaması için uyardı bulunulur idi.
  Günümüzde yargı işlerini kişiler kendileri yapmak istemektedirler. Bu ülkemizdeki geçirdiğimiz ( Allah bir daha yaşatmasın ) süreçten anlıyoruz ki bu yabancı devletlerin ülkemiz için yaptıkları planların hayata geçmesi maksadıyla yaptıkları bir durumun sonucudur. Yargı işlemez ve kilitlenirse toplum kaos yaşar. Bu durumda halk kendini hem yargıç hemde infaz memuru olarak görür. Çatışma ortamı başlar ve insanlar birbirlerini yargılamaya başlar. Ceza verenler başlar, kendini yargılama hakkı olan yargıç gibi zan eder. Bu istenilemeyen bir durumdur, yanlıştır. Böyle bir ortamda çoğul kalabalıklar haklı, mazlumlar suçlu, suçlular haklı, haksızlık hak olur.
  Devletin yaşam sürdüğü bir ortamda kolluk kuvvetleri vardır, savcıları vardır. Bu insanlar bizim adımıza yargılama ve suçun cinsine göre ceza verilmesini sağlar. Devlet zaten bu işler için oluşturulmuş bir sistem degilmidir. Tüm herkesi kanunlara uymaya ve yargı sistemine güvenmeye davet ediyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.